Inte mycket alls :)

Idag har man inte gjort många knop alls, fast trevligt har jag haft det.

I morse när Melvin vaknade tog vi det lugnt ett tag, kollade på film, ritade och spelade Kalle Kunskap.

Vid 9.30 drog vi iväg till tandläkaren, eller tandhygienist eller vad hon nu var.
Melvin lyckades iaf att få både tandborste, tandkräm och en spegel utan att visa en enda tand :) Det tycker jag är ganska slipat. Vanligtvis så får man väl en tandborste om man har tur, eller ett klistermärke. Så vi får väl återvända i höst igen å göra ett nytt besök, hoppas att det går bättre då.

Efter tandis var vi iaf på köpis å handlade lite mat, kollade på fiskar åsså var jag på bolaget för första ggn på väldigt länge, kändes det som iaf.

Väl hemma igen så fick vi i oss lite lunch sen ville Melle ut å cykla, så så blev det, ner till Karin å fick en kaffe oxå, sen till I-B å fick en kaffe till. När Melvin tröttnat på att vara inne så gick vi hem igen, så nu har han varit ute ett tag. Just nu så har båda pojkarna slocknat på soffan iaf.

Jag borde väl kanske väcka dom så att dom inte sover för länge, eller iaf sparka upp Magnus så att han kan börja med maten :) å Melvin fåår verkligen inte sva längre, med tanke på vad klockan är.

Saved by the bell, nu ringde det, så nu vaknade Magnus :)

En helt ny värld......

Idag har jag jobbat som vanligt. Känns som så idag när man hade delat i fredags, jobbat hela helgen och långpass idag oxå, även om det inte blev så långt som det skulle, för att dom ringde från dagis igen å sa att Melvin var hostig å inte så pigg. Lite tråkigt var det. 
Fick hjälp av Krillan & Jacob att hämta Melle, så när jag väl kom hem var det full fart här, det cyklades, krattades, målades med gatkritor och kaffet var på så det var riktigt trevligt att komma hem.

Å Melvins sjuka, den var som bortblåst, lite hostig kanske men absolt inget fel på han just då :)
Visst har han varit lite trött å gnällig i kväll men det har varit en lång å jobbig helg för honom oxå.
Det visar sig väl i morrn antar jag, skönt att veta att vi är lediga i morrn, å att jag börjar sent på onsdag om det nu mot all förmodan skulle bli nåt mer med Melle. Det visar sig väl, men är det hosta bara så kan det ju vara lite lurigt hur man ska göra med den, är ju svårt att avgöra, behöver ju inte vara nåt större fel för att man har hosta, samtidigt som det kan bli rätt långdragen om han har otur.

I övrigt så har det varit en väldigt givande dag, börjar känna mig riktigt trött nu, så i natt kanske man får sova ordentligt, jag som inte sovit nåt på hela helgen känns det som. Det är ju inte riktigt sant, för nån timme har man ju skramlat ihop här å där.

I morrn vid 10 ska Melle till tandläkarn oxå, det kommer nog inte gå så bra, vi har ju inte lyckats nåt vidare dom ggr som han ramlat å slagit i tänderna, så att tro att vi ska åka dit , han ska gapa å visa sina tänder för den som undersöker,det är nog som att tro att jag ska skrapa fram några miljoner på Triss i morrn, men händer det ska jag garanterat köpa en lott iaf.

Så önska oss lycka till :)

Natti natt :-*

En sjuk dag, eller nåt.

I morse rullade bilen med mig, Karin & Rebecka mot Uppsala kl 05:30 för att jag skulle ner å köpa en ny telefon på en ny öppnad tele 2 butik. Tror vi landade där, på centralstation kl 07 ganska precis när pressbyrån öppnade, så att vi fick lite frulle. Fast det var fortf 2 timmar att slå ihjäl innan butiken skulle öppna. Visade sig oxå att vi var ute en hel vecka för sent, butiken hade redan öppnat, förra söndan. Som tur var så fanns min telefon kvar iaf, tror jag sparat närmare 2000 spänn på att ha åkt dit idag iaf. Karin kom hem med en bärbar dator hon oxå, så jag tror att hon är ganska nöjd, är väl bara stackars Bettan som blev uppskrämd, alldeles för tidigt, utan att få nåt, telefonen hon hade blivit lovad tog ju som sagt slut förra söndan. Sen om det är nåt bra alternativ för mig, eller bra köp, det kan man säkert oxå diskutera, lyckades iaf att välja spanska som språk det första jag gjorde, å det var inte vidare lyckat. Är ganska Kass på spanska vill jag lova :) som tur var så bor jag med Mr Cuba, å han kan allt. Så förhoppningsvis får jag börja lära mig min nya telefon i morrn. Har jag tur så går det bra annars vette faan vad jag ska göra, eftersom jag lovat Magnus min nuvarande telefon :) dax att han får en riktig telefon oxå :) Eftersom jag skriver från mobilen är det lite svårt att se vad jag skrivit, så det kan nog vara rätt förvirrat det här. Har iaf 3h kvar att jobba. Så nu ska jag nog göra lite nytta igen :) Pöss så länge ;)

Uppsala :)

Om 7.5h rullar bilen mot Uppsala.
Ska försöka att införskaffa mig en ny telefon, få se hur det går.

Nu blir det nog till att gå å krama kudden :)

Natti natt å Puss på er ;)

Vart tog alla hjältar vägen?

Igår jobbade jag delad tur å det var riktig fart på mig, både på min lediga period mitt på dan, då lyckades jag att tömma tvättstuge golvet som hade ett tjockt lager tvätt på sig, åsså putsade jag fönstren i v-rummet med hjälp av I-B :) Tack så mycket för hjälpen. Fönstren har varit så skitiga att man knappt sett ut genom dom, så jag kan ju lugnt säga att det blev lite ljusare inne.

Hade oxå en hel hop med trevliga människor här på kaffe igår :)
Det var supertrevligt, soligt och fint var det oxå.

Igårkväll jobbade jag av bara tusan, fick massa gjort på jobbet igår, har inte riktigt varit så effektiv där som jag borde, efter operationen, sen blev jag ju sjuk osv oxå, satt 3.5h hos HC i torsdags å andades Ventoline, så man har ju inte direkt varit på topp, men nu verkar kraften och energin åtevänt.
Å om den har återvänt, somnade vid 23 igår, sen vaknade jag kl 02 å var klarvaken, låg å funderade till 04, då var jag upp en sväng, sen vaknade Magnus vid halv 6 å strax efter det så lyckades jag väl somna om igen, så att jag fick sova en timme innan det var dax att åka till jobbet. Så idag var jag tacksam att jag var så effektiv igår, för idag har jag inte gjort många fler knop än jag har behövat. Sen blir man ju lite trött på det här kalla blåsiga vädret oxå, nu när man varit bortskämd med sol ett par dagar.

Gjorde ett tappert försök med 3 kaffe å glasstårta ute idag, men det blev lite kallt.

Nu sitter jag å väntar på att maten i ugnen ska bli klar, medans Magnus kollar på hockey.

Ikväll finns det risk för att det blir kväller tidigt för 05:30 i morrn bitti drar jag, Karin och Rebecka till Uppsala :)
Snacka om Road Trip!

Ha en fortsatt trevlig helg allihopa :)

Besiktning.

Just nu sitter jag i besiktnings hallen Och tittar när dom håller på å våldar på min bil :-S kan bara hoppas på att det ska gå bra, men som vanligt blir det säkert ombesiktning. Skulle inte förvåna mig alls. Å man kan ju omöjligt se på dom som håller på å grejjar hur det går heller. Dom är som stålmän, som inte rör en enda min. Fast det kanske iofs är bra. Tänk om dom skulle sitta å göra miner Och grimaser då skulle jag om möjligt vara ännu nervösare. Inte för att det behövs, det är ju för våran skull som dom gör allt det här, för att vi ska åka säkert Och kunna åtgärda fel som inte syns, ist för att det ska behöva hända nån olycka. Men snart så, får jag domen, för det känns ändå som en sån konstigt nog :)

Då var det dax igen??

Fick ett samtal från dagis idag när jag var på jobbet, inte roligt.
Melle hade varit ledsen, å haft ont i magen, å även gjort ner sig :( Stackars liten. Så det var bara att styra kosan hemåt. Fast just nu verkar det inte vara nå större fel på han, han har ätit 2 bananer å sitter i soffan och kollar på film och tjatar om att han vill ut å cykla.
Tror att cyklandet får vänta tills efter lunch iaf, vi klev ju upp kvart över 6 å halv 7 i morse, så förhoppningsvis kanske vi får ta oss en tupplur snart.
Det skulle inte jag ha så mycket emot, för jag är antingen tokförkyld elle pollenallergiker fortf, har inte slutat att snora än. Fast jag har inga andra symptom, ingen feber, inga kliande ögon, inget halsont eller nåt alls, bara en täppt kombinerat med rinnande näsa.
Har snorat hela natten, så att få gå å sova lite skulle ju inte skada.

Vet inte hur vi ska göra i morrn heller, jag kan jobba min morgondutt då, fast sen på e.m. har jag utbildning som jag verkligen skulle vija gå på, fast Magnus ska åka till Uppsala med Rasmus i morrn oxå, åsså har vi besiktning på bilen mitt i alltihop, så jag vet inte hur vi ska lösa det.

Ni andra kanske inte ser det som  ett problem men jag börjar lessna på att det alltid är jag som ska vara hemma med sjukt barn, oftast har jag inte ens möjligheten att välja eftersom oftast så märkar man på morron att Melvin är sjuk, å då har ju oftast Magnus redan åkt, kanske för både 2,3 och ibland 4 timmar sen. Ja jag vet han börjar snuskigt tidigt. Likaså när dom ringer från dagis så är det ju alltid jag som sitter närmast, M kan ju befinna sig precis vart som helst i länet, eller i en bil mellan Gävle och Arlanda. Så då kan det ju vara svårt, för man vill ju ändå få hem Melle så fort som möjligt om han inte mår nå bra, samtidigt som jag inte vill att det ska vara självklart att det alltid är jag som ska vara hemma med honom.

Fast i morrn när dom ska ner till Akademiska så får jag nog snällt bita i det sura äpplet och vara hemma, och strunta i min utbildning, för det känns ju faktiskt som att det är lite viktigare.

Å eftersom jag missade första ggn på utb, eftersom jag var sjukskriven, så kanske den kommer igen?? Vet inte, har försökt att få fatt på chefen, men utan resultat. Menade naturligtvis inte att den kommer igen för att jag var sjuk, utan att det kanske vore klokast att gå en annan gng eftersom jag ändå missat en gng, å mest troligt kommer att missa i morrn oxå.


Uppe med tuppen?

Känns som om jag vaknat lite för tidigt idag. Magnus gick iofs upp för en timme sen, men det verkar lögn för mig att kunna somna om. Började att nysa som en tok här för en liten stund sen oxå, vet inte om det beror på att vi har haft fönstret öppet i natt och jag har börjat reagera på pollen, på äldre dar, har för mig att det har varit så här ett par år nu, inget märkvärdigt men ändå tillräckligt irriterande för nån som inte är allergisk. Eller om det är Johan som var förbi här igår och var tokförkyld som har smittat mig? Tror iofs mest på det förstnämnda, även om jag inte vill det. Jag har oxå miljoner planer på vad jag ska göra dom där timmarna som jag är barnledig, eller från det jag lämnat Melle på dagis tills det att jag ska vara på min utbildning, eller vad man nu ska kalla det. Men i varje plan ingår att jag måste åka nån stans innan, å då blir det helt plötsligt väldigt avancerat, så vi får väl se. Risken finns ju att jag bara sätter mig på altan å njuter med en kopp kaffe. Man ska göra det man är bra på brukar Magnus säga :) å det verkar ju vara fint väder idag, hör iaf fågelkvitter genom mitt öppna sovrumsfönster :) så GOMORRON PÅ ER ALLIHOPA :) HOPPAS NI FÅR EN FIN DAG!

Kul Jul....

och ägg till påsk!

Har inte haft en överdrivet rolig dag idag. Pga att Mupp-Magnus är så jävla emlig.
Han tyckte ju att jag låg å var dålig igår, å då får han ligga å vara dålig idag. Hur dålig han sen är kan man säkert sedan diskutera. Han är förmodligen bara jävligt trött å slut, å tar chansen att vila upp sig föt att han ska ut å jobba inatt oxå. Lite tråkigt tycker jag.

Sen vill jag ju naturligtvis redovisa skillnaden som jag tycker är helt avgörande i det här läget, som rättfärdigar att jag fick ligga nästan hela dan igår utan problem, förutom att jag var sjuk då.

Den stunden då jag tyckte att jag skulle vila eller sova då gick jag snällt upp i sängen och la mig, dvs störde ingen, krävde inte att få se vad jag ville på tv:n, å tog inte heller upp halva soffan och låg där och sov ist, så att alla andra var tvungna att visa hänsyn till mig.

Men Magnus han är sur å tvär, gnäller å klagar, skäller på Melvin som idag är frisk. Ligger på soffan å sover å tar upp halva den, så att vi andra måste vara tysta och anpassa oss eftre honom, å när det inte är Teletubbies på tv:n då är det trav eller fotboll. Tv dosan den håller han med järngrepp, så jag säger bara, är du sjuk så gå förhelvete upp å lägg dig så vi slipper dig här nere.

Det kan jag ta, men inte att vi andra måste tassa runt på tå för honom.

Melvin och jag har iaf varit ute å cyklat en sväng, gungat, cyklat, sprungit och gungat igen.

Hunnit skälla på en Snorvalp som körde alldeles för fort har jag oxå hunnit göra :)
Jag sprang ifatt honom å slet upp bildörrn å skrek som faan :), det sista var lite ljug, iaf att jag sprang ifatt honom å att jag skrek. Men allt det andra stämmer ;)


Boooring!!!

Heeeej!!!!
Har riktigt jävla tråkigt nu iaf, har försökt att hitta på allt som inte för för mycket oväsen.

Vi kollar på film, puzzlar, bygger med duplo, å nu är vi tillbaks till film igen. Teletubbies, känns som om dom har invarderat min tv i 3 dar nu, känns inge roligt alls, men Melle är nöjd iaf, å nu är det bara en timme kvar tills vi får väcka Magnus.
Hoppas bara att han är frisk när han vaknar så att han inte åkt på magsjuka han oxå.
Det är ju lite roligare om han oxå är med, fast igår var det han som fick hålla ställningarna här, när jag låg för ankar hela dan, så jag hoppas verkligen att jag slipper det. Å han ska ju ut å jobba ikväll igen så det vore ju trevligt om man fick ses en stund iaf.

Funderar på om man ska göra ett litet ryck här snart, å plocka lite....... få se om jag har nån ork.

Senare kanske jag kan leta på Usb:t till minneskortet i telefon å lägga in några bilder, om jag orkar.
Viljan finns där, men den brukar dö ut ganska snabbt, för jag tycker att det tar sån tid :)

Pözz så länge :)

Känner mig utvilad :)

I natt har jag sovit riktigt gott, så idag känner jag mig faktiskt riktigt utvilad. Gick ju å la migg 22 igår och vaknade vid 05 i morse, antar att man kanske inte behöver så mycket mer än 7 timmar, med tanke på att man sov igår på dan oxå. Lyckades iaf somna om en liten stund till, tills Magnus kom hem vid halv 7, fast sen var det lögn att somna om. Melvin vaknade 7.30, så då var det bara att kliva upp.

Nu har vi ätit frukost å sitter i soffan å myser med film.

Känns som om det kommer att bli en väldigt låång dag idag. Bara dom timmar tils vi får väcka M känns som en hel evighet.

Får väl se om vi överlever så länge.....

Nu så...

Efter en lång uttömmande dag börjar det nog att ordna upp sig.
Jag är fortf trött å magen är inte helt hundra, men vem faan är det??
Har iaf lyckats få i mig mitt favorit bakfylle käk, å då menar jag inte det man trycker i sig senare när man är som ett sopnedkast, utan det man äter när man fortf är väldigt klen :) D.v.s Falu-rågrut med kaviar och Te :)

Det är iaf det jag kan få ner idag, å än sä länge fått behålla oxå, brukar vara ett stensäkert kort, hoppas bara att det är så idag oxå.

Melvin han har iaf somnat, hoppas att han sover lääänge i morrn bitti. Jag kommer förmodligen att slockna snart så det behövs kanske inte, men Magnus har åkt å jobbat å ska jobba ända till 06, å han vill sova till 12, så ju längre vi sover, desto lugnare får han det i morrn f.m.

Ska nog försöka hålla upp ögonen 30min till, sen blir det nog kväller för mig oxå :)

Puss å godnatt ;)

Uppspottad å urvriden :/

Känner mig rätt klen idag, har inte fått sova så mycket som jag skulle vilja i natt. Har varit på åtskilliga toalett besök, inge roligt alls, som tur var är Magnus ledig idag, iaf fram till 21 ikväll, så jag har fått vila en massa idag oxå. Men det blir ju liksom inte samma sak som att sova på natten, när man har ett Melle Monster som monstrar runt å gör precis allt som han inte ska.
När jag äntligen klev upp å hoppades på att få dricka lite nyponsoppa, gissa vem som lyckades att välta ur den då??
Mmmm inte så svårgissat va?

Just nu har Magnus gått å lagt sig en stund, han ska ju som sagt ut å jobba natt, han börjar 21 å är väl hemma till 06, så i morrn hoppas jag verkligen att jag är piggare, annars blir det jobbigt att ta hand om Melle tills Magnus har vaknat.

Ska ju på dop imorrn oxå, fast just nu känns det ganska långt borta, vill ju inte smitta ner hela kyrkan med magsjuka, så vi får väl se, förmodligen blir jag nog hemma. Dop är väl inte så roligt iaf? Eller? Formellt tråkigt jävla kyrk köör, eller.....alldeles, alldeles underbart?? Tråkigt att inte få vara med iaf, men just nu så lutar det åt det hållet.

Såå låång såå läänge :)

Gamla dagböcker??

Har en fundering. För några år sen innan jag skaffade Facebook och blogg skrev jag ganska aktivt dagböcker på Lunarstorm, vissa tycker jag bättre om än andra, funderar på om jag ska försöka flytta över dom hit till bloggen ist så att jag sen kan avsluta mitt Lunar konto, eller om jag bara ska låta det vara som det är. Vad tror/tycker ni, tror ni att dom kommer att finnas kvar annars??

Finaste Melvin hade skjorta på sig när vi var till farfar häromveckan å åt söndagsmiddag :)  Han ser så stor ut i den :) 

Mammas finaste Lill-Skrutt :)

Magsjuk :(

I natt splaschade det till i Melles rum runt midnatt. Den stackarn hade kräkts ner sig själv och sängen. Det var bara att sanera barn, riva ur sängkläder och bäddmadrass, å byta ut det mot nytt, dock hade jag ingen fullstor bäddmadrass, men en på 90cm fick räcka.
La mig bredvid honom en stund tills han somnade om, sen smög jag tebax till min egen säng. Tyckte att det luktade kräka i hela hans rum, vilket det säkert inte gjorde, men jag hade ingen lusta att sova där iaf, när jag inte behövde. Han vaknade i morse och kom över till mig, Magnus hade ju naturligtvis redan åkt, Melle somnade om en stund sen var det dax att gå ner.

Han var hungrig å ville ha apelsin, jag försökte med allt annat för jag tror inte att apelsin är det bästa för en magsjuk liten mage, men han var fast bestämd så det var bara att börja skala. Var iofs inte apelsiner, utan lite större mandariner eller dyl, 2st satte han i sig iaf, sen ville han ha banan och äpple.
Nå sånna hade jag inte, så jag lyckades övertala honom att lugna sig lite, visste ju inte om han skulle kräkas upp allt på en gng. Som tur var så gjorde han inte det. *Snälla Karin* var till sandviken och lämnade nycklar som jag hade glömt igår, sen handlade hon lite frukt åt Melle oxå, så nu har han fått banan och äpple oxå, kalla mig idiot om ni vill men jag tror att det är större chans att man klarar av att äta det man är sugen på när man är magsjuk, än om man äter nå snusk som man egentligen inte vill ha bara för att det ska vara skonsamt för magen.

Han har hunnit med att sova några timmar oxå, så nu är det Teletubbies som gäller för hela slanten igen :)

RSS 2.0