Ledig hela helgen :)

Tjo hooo!!!

Igår kväll jobbade jag, fast nu behöver jag inte göra en enda knop förrns halv 8 på måndag morgon :)

I morse hade Melle å jag sovmorgon igen, eller skulle ha haft iaf, om det inte var för att Melvin kom in ramlandes vid halv 8 å skulle äta "prukost", fast sovmorgon är ju relativt, Magnus gick upp kvart i 6, så om vi jämför där så skulle man nog kunna säga att vi hade sovmorgon iaf. Fast jag kände mig väldigt trött å sleten i morse, riktigt kåmig ;) så det känns som om man gått på halvfart hela dan, kom liksom aldrig igång.

Idag blev jag iaf ivägskickad från dagis igen. Vinka sa Melvin, så då var det dax för mig att gå, å det finns väl nästan ingen härligare känsla att veta att han trivs, å vill sticka iväg å leka så pass mycket att han talar om för mig att jag ska gå hem. Då traskar man från dagis glad och nöjd, är ju inte så roligt dom dagarna det är tvärtom, fast dom är lätträknade tack å lov :)

Idag har jag varit på köpis å hämtat min telefon, hoppas att den ska fungera bra nu, men jag är tveksam, måste nog byta ut mitt simkort i morrn iaf, å hoppas att det fungerar ännu bättre då, tycker att täckningen dyker till nästan ingenting rätt som det är. Är såå tråkigt, har ju ganska nyligen hämtat ut en ny telefon för att jag fick reklamera min förra efter att den varit inne på lagning 3 ggr. Å jag vill verkligen inte vandra den vägen igen, fast det känns som om jag redan börjat, är ju redan på reperations omgång ett nu,  och nu har jag skaffat hem nya inst, så då är det bara alla "mina ord" som jag tråkigt nog måste lägga in igen, är ju sjukt va ord man använder som inte finns med i ordlistorna.....

I morrn blir det som sagt köpis igen då, fast då är det väl för den stora loppisen vi ska dit, huvudsakligen iaf. Få se om man får göra några fynd i morrn oxå :)

Nu får ni ha det så trevlig allihop :)

Ja ha ja!!!

Då var en ledig dag å en dag då jag bara jobbat en timme å en kvart över då, imorrn blir det delad tur igen, för att sen vara ledig i 3 dagar :)
Igår var Melvin å jag lediga hela dagen tillsammans, å det kan vara jobbigt det. Mr Monster har nämligen ett fruktansvärt humör och en enormt stark egen vilja på förmiddagarna. Vet inte riktigt vad det beror på, det är väl kanske bara så, så vi har världskrig här hemma iaf, för jag är minst lika envis minsann ;)

Igår hann vi iaf åka till HRK å titta på lite hästar på f.m, och vidare till högbo å mata änder och får. Riktigt mysigt hade vi det, blev även lite lek i lekparken där uppe.
E.m. tillbringade han nog lekandes på gården, å jag på soffan med en kaffekopp i näven, förutom när jag kelade med Juline, hon hade ju givetvis sina föräldrar med sig oxå.

Idag har jag jobbat en skvätt i Högbo, sen hann jag åka å inhandla nya skor och en tröja i gallerian, innan jag drog vidare till maxi för att komplettera lite till middan, å inhandla fika.

Idag har syster yster varit här å ätit med oss.
Sen fick hon snällt klä på sig lek overallen å gå ut å leka med Melvin, tror säkert hon åkte rutch-kana 40ggr med Melle, han puttade, å hon puttade, kul verkade dom ha iaf, medans jag tog rätt på disken och förberedde fika eller efterätt eller vad man nu vill kalla det.

Äppelkaka å vaniljvips :) å sånt tyckte iaf katterna om, tror att Melvin splillt å kladdat vaniljvisp över hela bordet, så han var riktigt säker på att både Hulda och Chivaz hade fått :)

Nu har syster åkt hem å jag sitter här när M kollar på sporten å Melle sover, antar att det är läggdax snart för mig oxå, imorrn får jag ju inte ligga å kura å dra mig, i morrn måste jag ställa klockan å kliva upp före 7, behöver iaf inte lämna Melle på dagis vilket innebär minste en extra halvtimme hos John Blund :)

Hej hej hallå....

Idag har jag jobbat f.m.
Efter det har jag bara varit hemma, men riktigt trevligt har det varit, fast inget av mina planerade besök dök upp-
Trodde syster yster skulle komma ut idag och Marie, men det visade sig att dom hade andra planer.

Fick iaf besök av Krillan, Robert å alldelses underbara supermysiga lilla Juline :)
Henne fick jag gosa ordentligt med idag även om hon mest sov, fast det är nästan då dom är som bäst dom små liven, iaf när dom är sådär nykläckta, hon blir ju en hel vecka i morrn.

Magnus, Rasmus och Melvin hade lagt nät idag oxå, så det blev gös till middag idag, å den var alldeles nykläckt den oxå, eller iaf alldeles nyupptagen, var inte många minuter innan den blev filéad och hamnade i stekpannan. Magnus pappa dök oxå upp till middan :)

Har varit en trevlig e.m. å en lugn kväll, blev sagoläsning å läggdax med Melle starx innan 21.

I morrn drar grabbarna upp näten igen, så vi hoppas på mer gös, sen bär det av på bakluckeloppis i p-huset vid Åhlens. Få se om vi kan göra några fynd i morgon oxå, innan det är dax att jobba igen.

Nu ska jag se klart på CSI, sen blir det till att krama kudden, Natti natt ;)

06:15

06:15 vaknar jag av att Magnus springer i trappor, flyttar bord å far fram å fäktar med långsopen, rusar ner i källarn å väcker Rasmus för att 2 sekunder senare rusa upp igen. Jag funderar ju naturligt vis vad som flugit i karl om han fått både psykbryt å tuppjuck på en å samma gng. Å han ger sig ju aldrig heller så jag kände mig tvingad att kliva upp å se vad faan som hänt.
Hur som helst hade han ställt klockan en hel timme fel, och sen hittade han inte bilnyckeln. Så ungefär samtidigt som jag klev ner skulle han ha varit i Storvik å hämtat nån.
Jag såg ju att logiskt tänkande inte existerade hos karln som såg ut som om han var hysterisk å grinfärdig på samma gng som han pratade med kunden. Men ungefår 2 minuter senare så hittade jag iaf nyckeln i Melles leksakslåda :) det är ju lätt hänt att saker åker ner i den, speciellt om man lägger nyckeln på bordet tillsammmans med lego å div. Fast jag är inte förvånad, för Magnus å nycklar fungerar inte alls, så jag förstår inte varför han inte använder sig av typ nyckelskåpen eller iaf har samma rutin när han kommer hem å lägger ifrån sig grejerna. Har i en längre tid tyckt att han ska skaffa sig en "handväska" typ modell större som han får plats med kaffetermos, mugg,telefoner för han har ju en 2-3st å hålla reda på, och som han kan lägga nycklar å andra saker i. När vi köpte minidatorn som han har med sig i bilen köpte han en stor data väska till den med massa fack å doningar för det ändamålet, för en handväska gick ju inte (där blev man idiotförklarad), men tydligen så skulle en stor data väska funka, men den verkar ju inte fylla nån funktion förutom att den lilla lilla datorn får skvalpa omkring i den :)
Men men det löste sig iaf den här gången, 40 minuter senare var han hemma igen å drack kaffe å åt frukost med mig. Det var ju trevligt iaf. När han drog för att jobba vidare så kröp jag ner i sängen för att vänta på att Melle skulle vakna, å det gjorde han efter typ 30 min, så nu blir det Mellemyys hela dan, vi är nämligen lediga idag :)

Finaste Melle ;)


Trött å slö å halv döö!!

Är lite uttråkad nu, är fjärde dan i rad som jag jobbar e.m.
Lite tråkigt att vara ifrån Lill-Trollet oxå, märktes idag när jag lämnade honom på dagis att vi inte sågs igår, för han blev jätteledsen å det brukar han inte bli :(
Förra veckan talade han ju tom om för mig att jag skulle gå hem.
Men som tur var så är jag ledig i morrn å då kan vi hitta på nåt Bus :), på lördag jobbar jag f.m. så då har vi e.m. å kvällen å göra nåt skoj på, läängtar efter att få mysa lite å läsa godnatt saga nu. Även om jag passade på att mysa i morse för då hade vi sovmorgon :), å gemensam frukost alla 4 å det är inte ofta det händer vill jag lova.

Hade så länge ;)

Bebis!!

Har nyss suttit här med en lagom uppstressad Kristina :)
Hon har varit in på föelossningen idag och legat i diverse kurvor, blivit klämd å kännd på, å hemskickad med order att komma tebax i morrn för igångsättning :) Så nu bliir det faan bebis snart ;)
Spännande vill jag lova!!

Nu sitter jag här med Magnus å Björn som spelar poker å dricker bärs.
Själv får jag snällt vänta tills i morrn då jag ska hem till Marie på Party, stort eller litet vet man aldrig innan, en bit mat blir det oxå, å säkerligen jättetrevligt.
Men grilla ska vi iaf göra, finns viss risk för att det blir sista grillningen för i år, eller för säsongen iaf, man vet ju inte om det hinner bli nån is som man vågar sig ut på före nyår så det blir nån korvgrillning. Men det skulle ju oxå vara trevligt, vet några som längtar riktigt mycket till vinterfisket.

Dissad!!

Hej hej!! Idag är jag ledig, å hela helgen med för den delen, Lilleman är dock på dagis, kan vara skönt att få böka runt lite här utan honom.
I morse när jag lämnade honom fick jag iaf värsta dissen, fast på ett bra sätt.
Melvin sa åt mig att gå hem.... Jag blev... Va? ska jag gå hem....?? Å så klart han ville ju sticka iväg å leka med sina kompisar för det kan han ju inte göra om jag är där tydligen, för han har tydligen ett ansvar att ta hand om mamma när hon är på dagis :) så det var bara att pallra sig hemåt det, puss å vink å hej då!!


Ledig idag!!

Idag kom min mor inramlande här precis till frukost, jag å Melle hade iofs hunnit vara uppe ett tag men hade inte ätit, finns ju så mycke annat bus att göra när man är ledig, som att mysa å kura i sängen, läsa sagor på morgonen, det händer inte så ofta, det är oftast godnattsagor, å kolla på barnprogram, medan jag uppdaterar mig på FB å div bloggar.
Mamma ville iaf ha hjälp att tömma bilen när hon kom till viken, pga att hon knappt kan stå, än mindre springa fram å tebax med en massa packning. Så vi fick snällt klä på oss å dra iväg. Vi hann med både f.m. kaffe å lunch på Jensas, å en tur på stan oxå.
Var väl tebax i FBA strax före 15, lagom till trekaffet alltså :), blev även lite skvaller till kaffet :o

Melle har varit ute å lekt sen vi kom hem, han badade å gick å la sig med M, så jag fick titta på IDOL i lugn å ro, inte för att det var nåt speciellt, men man är ju ändå ganska spännd när det drar igång :O)

Nu tänkte jag slänga in några bilder på en über gravid Klistina, å när vi matar änderna i Högbo förra veckan :)


Furuvik i somras



Melle rider å klappar getter!!

Måååndag 090907

I dag har man jobbat som vanligt, har haft en riktigt bra dag.
När jag kom hem från jobbet så möttes jag av en riktigt trevlig överaskning :) Krillan stod å tog rätt på mitt kök. Plockade i å ur diskmaskinen, och torkade chokladbollssmet från köksluckorna. Magnus och Melle hade bakat chokladbollar igårkväll när jag jobbade. Så köket såg ut där efter :) Kaffet var givetvis oxå klart.
Jag hämtade Melle på dagis, sen blev det kaffe på altanen medans barnen var ute å lekte :).

Vid halv 6 kom M hem å då var middan klar, så vi åt tillsammans allihop. Annars har det varit en lugn kväll.
La Melle vid 8 å sen tog jag mig en välförtjänt lååång, varm dusch. Det är vardagslyx det.

Nu sitter jag å kollar på Färjan 3, inget jag brukar följa men det duger i brist på annat....


Jobbat klart för idag!!

Nu har jag precis kommit hem från jobbet å sitter å slappar framför tv:n. Magnus har åkt å hämtat taxin för han hade 1:a körningen i FBA i morrn bitti, vilket innebär sovmorgon för honom, å även hjälp för mig att få Melle klar till dagis, så det gillar vi :) Melvin är alltid lite extra medgörlig oxå när Magnus är hemma på morgonen, inte för att han brukar krångla eller så, men han uppskattar verkligen att M är hemma eftersom det inte händer så ofta, oftast har han mördartider å sticker redan vi 05 :(

Jag å Krills kom iaf iväg på bakluckeloppis idag :) blev ett par fynd iaf, bla 3st sparkcyklar till Melle, inte för att jag vet om han behöver det men, han åker som en galning å en har börjat, eller har gått sönder, den är bara lagad lite provisoriskt. Han fick iaf en idag å blev naturligtvis jätteglad, dom andra 2 stoppade vi undan för senare bruk, nästa sommar eller så kanske :) En hundring fick jag ge iaf för alla 3 :) var ju fantastiskt billigt eftersom 2 av dom såg nästan nya ut.

Nu ska jag nog se klart på Lopez, eller ta en dusch å kasta mig i säng, börjar jobba i morrn bitti igen.

Natti natt ;)

06:30

Då tyckte Melle att det var dax att vakna idag, å gissa om han var pigg. Febern var iaf som bortblåst å ungen är pigg å glad igen. Fast man märker några små dyningar från igår, han har inte riktigt samma energi som han brukar, men den kommer säkert den oxå, det är ju trots allt inte många timmar sen han låg och yrade och var varm som en kamin.

Vi har iaf hunnit äta frukost. Magnus & Rasmus har åkt ut på sjön för att hämta hem näten, dom ska ju vara uppe senast 12. Är ju inte många helger man får lägga nät, så M vill nog gärna passa på :)

Själv tänkte jag åka in på Bakluckeloppis på Åhlens P-däck, å kolla om man kan göra nåt fynd, annars får jag väl kika om K&A har nåt spännande.
Men det skulle ju vara trevligt om man lyckades väcka fröken Kraft först, så man får lite sällskap.

Kl 14 börjar jag jobba igen så.....

  
Bilder från i somras när vi var på sjön.

Mitt Lill-Troll har feber :(

Helt sjukt hur jag bara häromdan satt å sa att Melvin sällan är sjuk, det skulle jag minsann inte ha gjort. För idag har lill-skrutten feber, han sover mest, är väl inne på sin 3:dje vila för idag, när vi gick upp för att lägga oss å läsa saga i sängen, ropade han godnatt till Rasmus som satt i källaren å då var väl klockan runt 17.

I morse var han väl pigg ett tag iaf, för han ringde mig på jobbet å skrek att: Vi har fått fisk :) Laaax, fast jag tror att det var Brax han menade, sen hade dom fått tre gösar i näten oxå :) Sen har vi det där med nät, det är ju i Melvins mening inte så viktigt, det viktga är Bollarna som man lämnar kvar i vattnet, å får åka ut å hämta upp sen.

Nu är han vaken :)

Melle ;)


Loong time no seen :)

Nu var det precis som sist riktigt länge sen jag skrev :)
Det händer liksom inte så mycket, man bara lunkar på i vardan. Man jobbar, hämtar å lämnar Melle på dagis å trivs hemma på altanen. Fast just idag så är inte ens den inbjudande p.g.a. vädret, men det kanske blir bättre efter lunch. Det har hänt så sjukt mycket med Melvin i sommar, han är en sån STOR kille nu, hans ordförråd har blivit hur stort som helst, han pratar massor å lyssnar på vad vi har att säga ( ibland iaf). Han är ute själv på gården å leker, för där tar verkligen alla barnen hand om varann :), han åker på sin trehjuling, men mest susar han fram på sin sparkcykel, med eller utan hjälm, mörkrädd blir man iaf. Häromdan kom han sparkandes på en skateboard, förstår inte hur han lär sig allt å vart han fått den balansen ifrån. Han är ju bara 2år å 3mån, så fort går det iaf. Igår var vi på parkbadet, även där är han mer vild än tam, helt orädd för vatten, han hoppar, å dyker å åker rutchkana, är det nåt han ogillar så är det väl duschen :)

Idag har jag jobbat en kortis på morron, sen börjar jag på em igen. Ska hämta Magnus i Gävle vid 11, sen ska vi luncha å handla lite.
Jag jobbar även i morrn å på söndag.
Få se om jag hinner skriva nåt mer i helgen å kanske hinner ladda upp lite bilder från i sommar :)
Har en massa fina kort ligger, från båt å badturer, från stugan å när vi varit i högbo och matat djuren :)

Soo long så länge ;)

RSS 2.0