Gnällo!!!

Idag har vi haft en jobbig dag, mest för att Melvin varit allmänt gällig. Sov inte middag förrns 4 fick väl sova i en halvtimme å det tyckte inte han var tillräckligt, men jag vägrar att ha ett barn som är uppe till halv 11 ikväll igen.
Tidigare har vi varit på Maxi oxh handlat, en julklapp till sen blev det mest mat å lördagsgodis. Efter det var vi hem till Mo-Mo och fikade.Morfar har varit ute i Hållnäs idag så hon var ju ensam, hon hade iofs fullt upp ändå, hon höll på å julpyntade, fattar inte riktigt hur hon orkar, jag är nöjd att jag lyckats få upp julgardiner och en adventsstake.

Shopping och fika hos Syster!!

Idag fick vi sovmorgon allihopa, jag klev iofs upp vid 8 men somnade vid 21:15 igår när jag la Melle, så det känns som om jag sovit tillräckligt iaf. Efter frukost blev det en tur till Gävle, var på massa olika affärer å handlade diverse, mest julklappar till barnen. Några riktigt bra blev det iaf, sen är det ju svårt att hålla sig ifrån nyttosaker, som kläder odyl. T.om  jag hittade lite grejjer till mig själv, men där var det mest nöjesprylar kände det som, det var den som var dyras iaf. Jag köpte ABBA singstar skivan, så det lutar nog åt singstar på Nyår iaf, men har även fått reda på att jag får barnvakt både på Juldagen och Nyårsafton *lycklig*, nu slipper jag välja vilken av kvällarna jag ska roa mig, å får båda. Handlade även en Musse Pigg kalender åt mig å en mössa, kan ju vara bra att ha om det blir nå mer vinter, även om det inte ser så ut just nu. Hmmm. Vi åt wok lunch  på nian oxå, medans Melle sov, sen var det lite mer span i butiker men vi hade nog fått det vi var ute efter just då så vi hittade inget mer. Vid två tiden drog vi oss till Pernilla, Mamma å Pappa var oxå där, hon hade bakat supersmaskig kladdkaka med mariannegrädde, så det var riktigt najs!! Mor å Far hade som vanligt ingen ro i kroppen å skyndade hemåt vid halv 4, Magnus drog vid halv 5 för han skulle jobba, men jag å Melle var kvar å terroriserade ända till halv 6. Sen blev det det drajven på Max åsså hemåt.

Kvällen har varit lugn men med ett väldigt aktivt å sovovilligt barn, lyckades inte få honom att sova förrns halv 11, det innebär sovmorgon i morron oxå, men det är lite drygt att han är uppe å monstrar så sent iaf. För det finns ju fortf saker man vill göra när han somnat å det innebär ju att jag blir uppe sent oxå.


Magnus

Äntligen har det varit party

Skrev ju som sagt att vi inte fick tillgång till Labbis i fredags, så desto mer blev det ju att göra i lördags, å med ett monster barn på ett å etthalvt år är det lite svårt att båda ska kunna gå fri och göra massa saker. Så det blev ju naturligtvis Magnus "stackkarn" som åkte på att lasta bilen full ett antal ggr med öl å en massa annan smarigg dricka, musikutrustning m.m, var ju inte lite grejjer direkt. Han slet som ett djur hela dan tror jag. Melvin skulle som sagt åka till Mormor å Morfar, å sova där för 1:a ggn, så dom hämtade honom vid fyra å kom väl iväg till halv 5. Då fick man lite tid till å pynta sig, platta hår osv. Hade även köpt sprayglitter till håret, men det visade sig att den burken inte tålde att man spelade lite bandy med den, vilket Melle hade gjort. Så när det var dax att spraya lite glitter i håret sprutade det precis överallt, vilket resulterade i att jag fick glitter överallt, å burken tog slut eftersom all gas oxå åkte ur.
Väl på Labbis vid 18 tiden var det fortf lite grejjer att fixa med, bor dom skulle ställas ut, ljus som skulle tändas, bålen skulle fixas, å massa annat pyssel. I början var det lite segt på festen å jag är inte heller riktigt nöjd med trubaduren, var liksom inget ös i honom, han hade slut på alla party låtar..... Annars så hade jag väldigt  kul, fast jag vet inte riktigt vad som hände eller vad jag gjorde, känns mest som om man gled omkring hela kvällen, surrade med allt å alla. Utom när jag satt ner å pratade med Håkan. Kvällen tog väl slut vid 03 nån gång, var eftergädda på g, men det var för långt att gå när man skulle hem igen, så det blev till att krama kudden ist. Morgonen efter var det frukost och städdax, gick kanonfort att städa, vi var 8 st så det tog bara en å en halv timme, TACK ALLA NI SOM HJÄLPTE TILL Å STÄDA.
På e.m.kom Melle hem, trodde nästan jag skulle bli tvungen att efterlysa honom, men dom hade varit i Högbo på Julmarknad, å allt hade gått jättebra. Så nu har man barnvakt om man skulle vilja göra nåt på juldan eller nyårsafton.

Vad ska alla ni andra göra? Jag är i valet å kvalet, är sugen på juldan, men det kommer ju vara så jävulskt mycke folk ute då, så jag tror att Nyårs Afton lockar mer med en hemma fest, lite spel å kanske lite singstar?? Om man nu inte kan få båda??? Vet inte vi får väl se....



Pernilla & Mattias

Annso & Björn

Några bilder till!!

Jag vet ju inte hur man gör för att lägga in småbilder å sen kunna klicka på dom så att dom blir stora. Kanske nån kan hjälpa mig, men tills dess får ni hålla till godo med stora bilder som tar massa plats.


Jimmy, Karin å Hanna


Håkan & Karin



Jacob å Pillan

Sikhjälma!!


Äntligen Fredag!

Idag har man jobbat som vanligt igen, fast dock inte längre än till12. Strulade till det lite i morse oxå, råkade ta fel bil till jobbet, har ju bara barnstol i en bil, å Magnus å Melvin skulle ju åka å handla plastmuggar å snacks å grejjer inför festen i morrn, men tack å lov så löste det sig, TACK vare snälla, förstående människor. Fick iaf åka i turbofart till FBA å byta bil.
Efter jobbet trodde jag att jag skulle få hämta nyckeln till Labbis, där festen ska vara, å fick då reda på att lokalen var uthyrd i kväll, så det blir inge festfix ikväll iaf, får ta allt det i morrn ist. Hann fixa lite här hemma ist, inte för att det blev så mycket, men ändå...
Kvällen har jag å Melle tillbringat framför tv:n med Idol finalen, var väl rätt väntat att Kevin skulle vinna. När Melle äntligen somnat 22.15 fick jag ännu lite tid att fixa, men som läget är nu så sitter jag fast här. Har kollat på gamla bilder och fastnade vid dom av Sikhjälma, sommarstället. Längtar verkligen till sommaren, tänk att få sola bada och åka båt. Hmmm.... ni får några smakprov i bildväg. Annars så tänker kag fokusera på Lucia festen i morrn och gå å lägga mig.

Melle å Bettan



Idag har man jobbat som vanligt, när jag kom hem så hämtade jag en nyvaken Melle på Dagis. Sen kom Karin å Rebecka och fikade. Som vanligt så trivs Melvin i Rebeckas knä, älskar att gosa med henne. Å jag tror att det är ömsesidigt. Dom gick hem å jag å Melle fixade lite käk och kollade på OTH samtidigt. När vi mumsat klart kom Magnus å Rasmus hem lite senare än vanligt pga jobb å hockey träning. Efter maten var vi ut och spelade hockey/bandy i snön. Nån form av boll/puck sysselsättning med klubba var det iaf. Melle njöt i fulla drag av att få vara ute å umgås med Rasmus iaf. Blev lite bilder knäppta oxå, annars brukar jag vara rätt dålig på det. Blev även en julkortsbild tagen.

Mata getingar!!


Söt Nöt!!


Furuvik Julmarknad



Igår var vi till Furuvik på Julmarknad. Plockade upp Krillan å Liam vid ett i sandviken. Sen bar det av mot furuvik. Typ en kvart innan vi kom dit så lyckades iaf Melle att somna, som tur var så sov han bara ca45 minuter. Liam å Krillan åkte karusell, jag försökte även få Melle att åka typ Merry go round, men han tvärvägrade. Han tyckte bättre om att titta på apor å krokodiler, men framförallt så gillade han att mata getterna med knäckemacka. Å dom var inte lite fräcka dom, den ena klättrade upp i vagnen, sen var dom å rev å slet i det som vi hade under vagnen oxå, stångade varandra i hopp om att få mumsa alla mackor själva. Sen tittade vi på fåren oxå, Melle sa vovve om dom, kan ju inte va lätt att veta vad det är när dom har fyra ben och päls och man aldrig har sett ett sånt förut. Efter ca två timmar orkade vi inte så mycket mer, inhandlade lite snask å drog oss mot bilen igen. Var helt klart värt att åka dit, trodde det skulle vara mer folk men det var precis lagom, å jättefint var det där oxå, var hur mycket belysning oxh lampor som helst, så finast var det nog näatan när vi gick därifrån, när det hunnit bli mörkt. Vidroppade Krillan å Liam i viken sen blev det en tur till donken å hem till tv-mys å soffläge.

Micke kom förbi å kollade på OTH och Gossip, sen dök Jacob & CO förbi en stund oxå. Melle njöt iaf i fulla drag, när han fick full uppmärksamhet. När grabbarna drog igen var det iaf inga problem att få Melle att sova.


Låång lördag!!

Igår var Melle och jag övergivna,eller egentligen inte för det var massa folk här i omlopp. Det jag menade var att Magnus å Rasmus mfl drog till Jönköping för att se HV71-Brynäs (2-2 efter förlängning)
Jag å Melle var ut en kort sväng på f.m. innan vi gick till konsum med Karin. När vi kom hem igen var det iaf lunch dax, jag började att kocka, men när Krillan å Robert ramlade in blev Melle lite smårädd för Krillan å blev som ett silvertape liknande plåster på mig, så det var bara att sätta sig ner å så fick Karin ställa sig vid spisen ist. Tur att det finns backup ;).

På e.m. när Melle sov kikade även Åhlander förbi en sväng, han ville låna bilen så han slapp ta bussen till jobbet.

När Melle vaknat så tog vi oss till sandviken för att käka å hälsa på Mormor & Morfar. Där blev det både glögg å fika, fick även med mig en kudde och ett par byxor hem som mamma har lagat. Abborefile fick vi ju oxå, det har ju visat sig att Melle är galet förtjust i fisk.

Vi hittade hem igen precis i tid till Stjärnor på is.Var ju bara ett fel att min Favvis Jesper inte vann, juryn var ju helt enig å allt att Jesper borde vinna, men men vad har en fotbollskille att sätta emot när vi snackar Idol-vinnare? Tydligen så räckt inte rösterna iaf...
Efter det fick jag iaf Melle i säng, 22.36, lite sent kanske men hade verkligen ingen lust att krångla med honom, så jag körde uttröttningsmetoden ist, tog typ 4min att få honom att sova  när jag väl la ner honom. Strax efter 12 så kröp jag oxå ner i sängen, riktigt najs var det, att få ligga å vräka sig i hela 180 sängen. Å ända till halv tio sov vi i morse. Snacka om lyx-sovmorgon. Har iaf nyss ätit frulle, å ska väl börja fundera på vad vi ska ha med oss till Furuvik. Ska åka till Furuvik på julmarknad med Krillan å Liam i e.m. Blir kanske lite bättre stämning idag när det ligger lite snö på marken,

Städdag!!

Idag har vi haft en riktig lyxdag, sovmorgon till halv 9.
Sen lämnade vi Melle på dagis närmare halv 10, sen har här städats. Har sorterat Melles gamla kläder, sånt som ska ges bort, sparas osv. Sen har det sprungits med grejjer, upp å ner för trappor, eller Magnus har stått för det mesta springandet. Det har dammsugits å moppats golv. Nu är gavlis snubben här å byter toa åt oss, det var tydligen inte bara avloppet det var fel på.
Nu har Melle kommit hem, å vi ska nog fika lite innan jag åker å jobbar.

Skitiga barn är glada barn!!



Här är han iaf lite gladare än vad han var vid nattningen tidigare ikväll.

En helt vanlig dag!

Idag har jag jobbat som vanligt. Känns det som iaf, även om jag inte jobbar  särskillt mycke eller har extremt långa arbetspass. Var iaf hemma strax före 2 idag, sen fick jag trevligt besök av Karin.
Tog det mest lugnt på e.m. kollade på OTH fixade käk åt mig å Melle eftersom Magnus skulle iväg å käka Julbord med jobbet.

Har nyss insett att det är dax att skaffa Melle en annan säng, jag lackade ur idag när han började krångla vid läggdax och stoppade ner honom i sin säng (spjälsäng). Å via lite coachning från K så skulle jag bara gå in typ var 5:e minut å visa mig, så jag försökte med det. Men gissa om det skar i hjärtat mitt. Att ha en gallskrikande, grinande, hulkande unge bara en bit bort å inte få hjälpa honom. Jag stålsatte mig iaf å lät han vara, var bara in å la ner honom å gav han nappen odyl, med 5 minutersintervaller eller mer. Hur som helst så tröttnade iaf Melvin efter 32 minuter och klättrade ur sängen. Sjöblöt å rödgråten somnade han bredvid mig bara några minuter senare i våran säng. Frångan är ju om det var värt det? Kan ju knappast prova nån mer gång eftersom han klättrar ur. Sen undrar jag var det finns för efterforskningar i den där metoden? Ger det verkligen trygga barn? Vad hade hänt om han inte klättrat ur sängen då? Skulle han ha stått där å skrikit å grinat tills han däckat? Får man verkligen en bra natts sömn av det? Å hade jag kunnat sova sen utan att få dåligt samvete?, att mitt Gull-Hjärta hade somnat på det viset?
Hur som helst så är jag iaf glad att han kom ur så grinandet och skrikandet fick ett slut, å nu verkar det vara dax att ta hem växa-sängen till honom.
I morrn jobbar jag e.m. igen, men sen har jag minsann semester på lördag å söndag för Magnus ska till Jönköping å kolla på hockey i helgen. Ledig dag på måndag sen jobbstart kl 15 på tisdag igen. Så imorrn kväll känns det som om jag blir låång ledig.

Få se om vi lyckas ta oss till Furuvik å kolla på deras julmarknad i helgen, men det skulle vara trevligt med sällskap, få se om vi lyckas att ragga nåt sånt?

Nu har iaf Magnus kopmmit hem, så det blir väl att gå å krama kudden en stund... Natti!!

Saknar mitt Troll när jag jobbar!!


Regn å rusk!!

Idag är en sån dag när man helst skulle vilja dra täcket över huvdet och somna om igen, å vakna en dag då solen skiner och det är några minusgrader å lite snö ute.
Men det fick man ju inte göra, för när Melle vaknar så får man snällt kliva upp. Iofs så sov han ända till 9 i morse oxå så det var ju sovmorgon.
Iaf så har våran toalett eller avlopp eller vad man nu ska säga levt sitt eget liv i natt. Den har bubblat och monstrat och låtit hemskt, har minst trott att det var en utomjoding på väg upp ur den. Anledningen är väl att min alldeles egna lilla terrorist  har spolat ner en legobit eller en napp, det var iaf vad jag sa till vaktis på Gavlis, sanningen är väl den att han har spolat ner att gäng duplo och iaf ett par nappar. Han är duktig han, men det är ju sånt man får göra när man är hemma med pappa och mamma jobbar.


Snö!!



Vill ha snö nu så vi kan ut å åka pulka eller som här vara ute på isen och angla.

1:a å 2:a December

Igår var jag hemma mad Melle mest hela dan, tyckte han kändes lite hängig, å tog en extra sovstund på f.m.
Var ju inte helt fel för då fick ju jag oxå sova lite xtra.
Fast sen bröt helvetet lös ist, Mellelyckades att krossa ett glas, bada alla smutskläderna i sitt eget badvatten som var upptappat i badkaret, plaskblött blev det iaf, å våran tvättmaskin som gått sönder, så jag kan ju inte bara tvätta upp det, så nu ligger det väl i en Ikea kasse å möglar. Som tur var blev det lugnare på e.m. då tog han sig en lur på 2h igen, så då hann ju jag duscha å pynta mig.
Igår kväll var vi på Oden å käkade med Pärltanterna,riktigt trevligt var det oxå, å riktigt smarrig mat.

Idag tog vi iaf sovmorgon ända till kl 9, sen kom Karin å drack kaffe å åt frukost med oss.
Magnus kom oxå hem tidigt idag, å vid lunch så kom Björn. Han ville ha lite musik å diverse program i sin nya hårddisk, han hade väl lyckats formatera om sin dator så det mesta försvann.

Nu sover Melle å jag ska strax åka å jobba.

Kram så länge då....
 

Måste ju försöka!!!

Måste ju försöka mig på att blogga lite jag oxå, inte för att jag har nån större aning vad jag ska skriva om men det blir säkert en massa meningslöst dravel iaf.
Kommer förmodligen inte att ha en massa tid att skriva kilometer långa inlägg heller, men man vet ju aldrig.
It could happen!!

Har iaf börjat nu så får vi se vad som händer ; )

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0