Mysigaste dagen :)



Idag har jag nog haft mysigaste dagen på länge. I morse låg jag kvar i sängen efter att Magnus hade åkt och bara mös. et luktade ljuvligt kaffe ända upp till mig, men jag vet  att det inte finns en enda droppe kvar när Magnus åkt, för han tar alltid med sig kaffe i en termos. När klockan började närma sig 8 gick jag över till Melvin och kröp ner bredvid honom, å där blev det ännu mera mys. Efter att ha ätit en mysfrukost å bara bråkat lite innnan vi kom iväg till dagis så var jag snart hemma igen. Då var det dax för snöskottning, om det är nån som råkat undgå det så har snön vräkt ner det senaste dygnet. Kom oxå på att vi köpte en snöskyffel i höstas som vi spräckte när vi skulle montera ihop den så jag körde med min bästa kompis långsopen :) Tror att den ska få sig tillägnat ett ett eget inlägg sen :) Iaf så blev det en vända till köpis för att köpa en ny snöskyffel, blöjor, dasspapper å lite andra förnödenheter:) fick sällskap dit av Andrea å Vicky så det var trevligt, även om det bara var en kort visit.

När jag sedan hämtade Melvin på dagis så bjöd dom på Lusse fika, Melvin var verkligen upprymd och fikasugen när jag kom. Det är så kul att se, han är så glad jämt på dagis, så skönt att han trivs så bra där och att det aldrig är nåt krångel.

Fikade igen när vi kom hem med Vicky och Andrea, sen myste Melle å jag i soffan innan Magnus kom hem med mat, snacka om vardagslyx :)

Efter det blev det lek ute i snön, Melvin verkligen älskar snön. Så i morrn blir det till att åka och köpa en pulka för bobben vi hade dög inte :)

Härligt härligt, nu har lugnet lagt sig å lill-troll sover, tror att jag ska gå å göra detsamma, Natti natt :0 )

Förresten bilden är från 11:e december 08, det var snö och bandy som gällde då oxå :)

Jobbat hela helgen

I helgen som varit har det inte hänt så mycket i mitt liv tycker jag. Igår kväll när jag kom hem orkade man inte med så mycket mer än att kasta sig i säng. Å i morse var det dax att stiga upp igen. Jobbat mellan halv åtta och halv fyra idag, sen var det bara att hämta melle och hem å mysa lite med honom.

Igår var iaf Rasmus här en stund, han har opererat foten för att han har ett ben i den som inte växer som det ska, så dom har varit in å delat benet å nu har han nån ställning med skruvar å grejjer som han blir fast med ett tag. Han är superduktig och som jag har förstått det så gick operationen bra, likaså den närmsta tiden efter. Även Melvin var riktigt duktig och hade överseende med att R inte kunde spela med honom som han brukar, sen så hjälpte han R och bar en krycka ner för trappen eller upp om det var så. Man vet ju inte hur han hade kunnat reagera för han har ju saknat R nåt fruktansvärt medans han har varit borta, han hade ju kunnat vara sur och besviken eftersom han inte kunde busa å spela bandy med honom som han brukar. Men jag tror att Melvin förstod och han var nöjd med att ha R här, att få sitta nära och bara mysa med honom.
Det är som när man skäller på Melvin dom veckor då inte R är här, då blir han jätteledsen å plutar med underläppen och säger: Min storebrorsa :(  Det är ungefär som när han blir ledsen så kommer han på att han saknar Rasmus.

Idag har jag även varit jätteduktig, jag har lämnat in min bokresumé sen utbildningen jag var på.
Helt underbart att vara av med den, den har verkligen legat som ett stort orosmoln över mig den senaste månaden, vet inte varför jag inte startade med den tidigare, men jag visste nog egentligen inte hur jag skulle beté mig, har ju inte gjort nåt sånt på hundra år eller iaf sen jag gick ut skolan, och det är ju typ hundra år sen.
Å läsa böcker är ju inte heller min grej direkt, så nu känns det helt underbart att vara av med den, har även fått svar och kommentarer av läraren och det var inget negativt iaf.

I morgon är jag ledig få se vad dagen har att bjuda på då, men nu ska jag ta å hissa upp fötterna och tippa ikull mig i sofan innan jag kilar iväg till sängen.



Bröderna Bus!!

Kallt å lååångt å gå!!

I morse när jag släpade mina fötter ända bort till bilen som stod på motorvärmarplatsen som ligger superlångt bort, säkert 200m, så var jag super duper trött, å kallt var det oxå.
Antar att jag hade tur som kom hem helskinnad från Ockelbo igårkväll, eller i natt kanske man ska säga, var inte jätte sent men runt tolv skulle jag tro. Så lite mosig var jag allt i morse.
Fast det var helt klart värt det, vi hade supermysigt. Gjorde inte alltför många knop på jobbet idag heller så det var ingen fara.

Idag efter jobbet har jag haft riktigt lugnt å skönt, för Magnus å Melvin har varit till valbo och hälsat på Rasmus som kom hem från sjukhuset idag, eller tror att han är hemma på permis tills på onsdag.

Ikväll ska Magnus jobba :( känns som om det är typ femtielfte lördags kvällen jag sitter ensam hemma, tror han varit ledig typ 2 lördagkvällar på hela hösten, den ena var på Halloweenfesten den andra var lördagen efter det han varit på kryssning med jobbet på fredan å kommit hem på lördan. Såå lite tjötigt börjar det kännas nu.....
Jag skulle kanske oxå vilja göra nåt nån lördagkväll!!!!

Men men skit samma det lär ju inte hända i år iaf.



Juline lekte lip leken med mig igår, å Karin ville oxå vara med på ett hörn.

Tråkigt!

Har inte en susning om vad som händer idag mer än att jag börjar jobba kl 15.
Har en massa saker jag borde göra, med tanke på att det ser ut som ett bombnedslag här, å mamma kommer hit i e.m. för hon ska hämta Melvin på dagis, jag jobbar som sagt em. å Magnus kommer hem vid 18-19så då slipper Melle vara på dagis så länge :) å det skulle ju vara tokigt om Magnus blev ännu mer försenad å Melvin blev kvar riktigt sent på dagis, tror dom har öppet till 18.30 iaf, men ändå, tror inte att det skulle uppskattas. 

Borde verkligen sätta fart nu!! Men hittar ingen ork eller motivation. Antingen så får jag ta mig i kragen å spöa upp mig själv eller så bara vika upp fötterna å tippa ikull mig på soffan ett tag!!

Imorrn är det glöggkväll i Ocklahoma City iaf :)

Härligt!!

Finbesök :)

Igår hade jag finbesök ifrån stan :)
Det var kära syster och Mille (J:s hund) som Pernilla tillfälligt är hundvakt åt, eller tillfälligt å tillfälligt, tror hon skulle ha honom eller dela honom med nån under en vecka iaf.
Melle var iaf överlycklig att Mille var med, dom lekte å busade en hel del även om Mille var lite avståndstagande till en början. Hulda var inte lika lycklig, hon gillar inte direkt hundar, men hon var med hela tiden och hade koll på honom iaf.

Idag har jag jobbat en skvätt och varit på bemötande cirkel och suttit hemma och druckit kaffe mest.
Har även haft en hel del besök idag oxå av div vänner. Å nu har precis K.O ramlat in så jag ska nog vara lite social med henne :)

  

Jobbigt att jobba!!

Idag ha jag haft ett riktigt ansträngande arbetspass på hela en å enhalv timme.
Hade iofs delad tur från början men eftersom Magnus åker ner till Rasmus i uppsala så är det svårt för mig att jobba kväll. Blir lika i morrn oxå, då får jag jobba mellan 7.30-9.00 sen är jag ledig fram till 14, sen ska jag på nån cirkel utbildning mellan 14-16.30, blir en lång dag för Melle på dagis även om jag inte jobbar så många timmar. Fast jag tror att Mamma skulle komma å hämta honom på dagis vid 15 om hon kunde :)
Kan ju vara kul för dom att få träffas nån stund utan mig oxå, för det är STOR skillnad på Melvin när nån annan än jag och Magnus är med honom, eller om vi är med eller inte. Är inte vi med så är han som ett litet ljus och sköter sig exemplariskt, fast så fort jag eller Magnus dyker upp så växer hornen ut å han visar sitt rätta jag.
Fast det är ju bra att han sköter sig med andra iaf, annars skulle vi ju aldrig få lämna bort honom, eller ha en barnvakt.

I e.m. får jag finbesök :) ska bli kul.

Kakor å kvall :)

Igår när Magnus fortf sov pga att han hade jobbat natt så drog Melvin å jag hem till Mamma eller Melles Mormor :)
Å gissa om vi hade tur, hon hade varit uppe sen 06 och bakat både Vörtlimpa med russin och lingonsylt i som var super smaskigt. Hon hade även hunnit med att baka 2 sorters kakor, även dom var smaskiga. Hon kan det där med att baka min mamma :) önskar att jag hade lite av hennes talang ibland, även om jag gör tappra försök ibland så blir set sällan som MAMMAS.

   

Fast kakorna var supersmaskiga så ser Melle helnöjd ut med att få dricka kaffe, ur egen kopp, inte bara doppa några pepparkakor i mammas kopp. Tänk att så lite kan göra så mycket. Vet inte riktigt vad man ska göra med honom, han drack både påtår och tretår, en riktig kaffetunna redan vid 2,5 års ålder. Vet inte om det är rätt eller fel att låta han dricka, det händer väldigt sällan, oftast är han nöjd med att bara få doppa kakorna eller vad det nu är.
Han drack glögg härom veckan oxå, vet inte om det är rätt eller fel heller, den var ju naturligtvis alkoholfri, så jag antar att det är bra att han smakar iaf, många barn är ju rädda för konstiga saker å vågar inte smaka nya saker, kan ju inte direkt påstå att jag har det problemet iaf.

När Melle å jag kommit hem och petat i oss lite lunch och låg i godan ro för att sova lite middag så blev jag utringd på jobb, å det var inget trevligt samtal som att -Kan du åka å jobba? Utan det var ett -Jag beordrar dig att åka å jobba, å som tur var så kunde jag ju, Melle å Magnus hade iaf planerat att åka till Valbo och kolla på hockey med Rasmus. A-laget hade match. Så det blev väl några fina timmar kvalificerad övertid där :)
Lite tråkigt att ha jobbat ikväll igen bara, men timmarna satt fint nu när jag ska kompa ut 2 kvällar för att Magnus ska åka ner till Uppsala å vara med Rasmus när han ska operera sig.
Hoppas att allt går bra för honom, skulle verkligen inte vilja byta med honom, tycker sååå synd om han.
Lycka till iaf :)

Med det ska jag nog avsluta å säga godnatt :)


Pepparkaksbak!!

I lördags var det dax för årets första pepparkaksbak iaf.
Det blev en massa pepparkakor i olika färger å former :) Pepparkakorna var nog lika varierande som barnens intresse för att baka. Första halvtimmen gick väl riktigt bra, sen blev det en massa lek å spring så Karin å jag fick sitta själva och kavla :) Det var ju inte helt fel det heller, det blev ju lugnt å skönt å vi fick chansen att prata lite iaf.
Barnen kom väl tillbaka igen å gjorde en tapper insats till, men inte heller den blev alltför långvarig.
Men dom var jätteduktiga iaf :)

   

Har iaf en massa "fin"pepparkakor till glöggkvällen på fredag. Ska bli mysigt <3

Lördag :)

Inser nu när jag sitter å ögnar igenom bloggen att jag mest skrivit om sjukdomar å sprutor den sista tiden, men det är väl för att när man sjuk så blir det väl så att det upptar hela ens tid, å man vill ju inget hellere än att bli frisk, så först en liten kort resume på det sen lovar jag att det inte ska bli nå mer sjukdomssnack den här veckan iaf ;) Ja man blir väl piggare å piggare hela tiden antar jag, å Melle har varit lite bökig i natt, vet inte om det beror på sprutan men förmodligen så hade han feber, för han frös nog och ville ha täcke, jag gjorde ett halvdant försök att skicka på honom täcket för jag vet att han sparkar av sig det 2 sekunder senare, men då sa han åt mig igen:MERA! Så jag fick dra upp täcket ända till hakan på honom sen blev han nöjd. Han var rätt varm i natt den pojken, fast det brukar han iofs oxå vara. Verkar inte vara nåt större fel på han idag heller. Jag frågade honom igår om han hade ont i armen och fick till svar: Inte just nu! Så så var det med det.

I morse började Magnus jobba vid 5 tiden, hörde inte ens när han drog, men desto trevligare var det när han kom hem strax före 9, med nybakt bröd från centralbageriet, inte helt fel, det är vad jag kallar vardagslyx, även om det inte är vardag idag :)

Så har dan lunkat fram, just nu så sover både Melle å Magnus, i väntan på att Pepparkaksmonstren från Ockelbo ska anlända :) Sen blir det till att kavla å grädda pepparkakor :)



Melvin som fick hjälp av pappa att öppna chokladkalendrarna efter frukost i morse :)



Jag vill :

-bli frisk nu, eller iaf nyss :) orkar inte härja omkring med andnöd längre, fast det känns som att det vänt nu iaf, ikväll har jag varit riktigt skaplig. Nu ska man bara bli av med hostan oxå så blir det bra. Har ju faan varit krasslig i en hel vecka snart så nu får det faan räcka :)

-ha en fin blogg, men lyckligt ovetande så får man väl nöja sig med den man har om det inte finns nån vänlig själ som kan tänkas hjälpa mig då förståss.

-att det ska gå bra på BVC med Melvin när han ska ta influensa sprutan, å att han klarar sig från symtom så att han orkar kavla å knåda pepparkakor på lördag :)

-få sova ostört inatt, utan host attacker å utan terrorister. Natten som var var lite småjobbig, jag lackade ur på Melvin typ 03 i natt å det är ju inte det bästa, vanligtvis så brukar jag bara krypa ner i hans säng å lägga mig bredvid honom så sover vi vidare, men i natt var han alldeles omöjlig, han hade fått för sig att han skulle gå ner å kolla på tv då, å med tanke på min sömnbrist, astma,hosta,feber,snuva så var jag inte på humör. Men tack å lov för Magnus då, han kom in å la sig med Melle så att jag fick gå tillbaka till min säng å försöka att sova ostört vilket jag tror att jag gjorde :)

-ha singstar skivan Svenska Stärnor så man kan skråla lite när man blir frisk.

Kan säkert fortsätta att rabbla upp en miljon saker, men ja´g tror jag får fortsätta med det i morrn :)

För just nu vill jag gå å lägga mig :) Natti natt *

RSS 2.0